Што се безбедносни катанци?

2022-07-21

Безбедносните катанци се крајниот спасител кој обезбедува деноноќна безбедност и заштита. Сигурно сте размислувале дали се слични брави кои ги наоѓате во продавницата или се специјализирани? За да појасниме, би сакале да објасниме дека тие се нешто слични по изглед и наликуваат на оној што го има во продавницата, но има клучни разлики. Заштитните катанци се разликуваат од стандардните брави.


Додека другите брави се користат за прицврстување на вратите, безбедносните шкафчиња, но безбедносните катанци ги држат карактеристиките што им овозможуваат да се користат за специјализирани потреби. Тие се дизајнирани за употреба за заштита на вентилите за безбедност на вработените од потенцијални опасности и се користат и на опрема. Токму катанците не се дизајнирани за апликации со висока безбедност, тие обично се произведуваат од лесен материјал кој користи некорозивен материјал како пластика или алуминиум. Тие можат да се купат во неколку светли и убави бои.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy