Секојдневно одржување и одржување на бравите

2023-11-16

Ако наклучот не можецелосно да се вметне во дупката за бравата кога ја отворате вратата во зима, прво проверете дали има мраз внатре во дупката за заклучување. Во другите сезони, проверете дали има други туѓи предмети во дупката за заклучување и веднаш известете ја ситуацијата по продажбата.

Ако е тешко да се вметне цилиндерот за заклучување при отворање на вратата, можете да нанесете малку графит или да го вметнете цилиндерот за бравата со вод за молив.


Редовно одржувајте го подмачкан делот на менувачот од телото на бравата за да се обезбеди непречено пренос и да се продолжи неговиот животен век. Се препорачува да се проверува на секои шест месеци или една година, а исто така да се провери дали завртките за прицврстување се лабави за да се обезбеди затегнатост.


За време на употребата на главата на бравата, мала количина графит или прашок за молив може да се нанесе на жлебот на цилиндерот за заклучување за да се обезбеди непречено вметнување и отстранување на клучот.


Редовно проверувајте го јазот за вклопување помеѓу телото на бравата и плочата на бравата, дали висинското вклопување помеѓу јазикот на бравата и дупката на плочата на бравата е соодветно, а оптималниот јаз помеѓу вратата и рамката на вратата е 1,5mm-2,5mm . Ако се најдат некакви промени, треба да се прилагоди положбата на шарката или плочата за заклучување на вратата.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy