СПРЕЧУВАЊЕ КРАЖБА ВЕЛОСИПЕДИ

2022-08-31

Вашиот велосипед е вреден. Не само во емоционални средства за вас, туку и во парични средства за крадците. Имаме неколку совети подолу за тоа како да спречите да ви го украдат велосипедот.

Брави

 

Видови брави

Изборот на вистинската брава е разликата помеѓу вашиот велосипед лесно или тешко да се украде.

Брави за кабли - лесно се сечат со секачи за завртки. Мал пар секачи лесно може да се сокрие во јакна, а крадците можат брзо само да го пресечат кабелот и да тргнат на пат со вашиот велосипед. Бравите за кабли, можеби се лесни и полесни за носење, но не вреди да ризикувате да ви го украдат велосипедот.

Д-брави - тешко се сечат и потребни се многу поголеми алатки за да се помине низ бравата. D-бравите може да ви бидат потешки за носење, но добар квалитет D-брава е многу потешко да се пресече и често бара голема опрема како што се аголни брусилки. Поголеми и гласни алатки исто така се многу поверојатно да бидат забележани.

Ако сте загрижени за вашиот велосипед, подобро е да имате две брави на велосипедот, наместо само една. Сепак, препорачуваме сите тие да бидат висококвалитетни.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy